ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μοναδικές φωτογραφίες πτηνών ανα τον κόσμο που θα σας εντυπωσιάσουν

Στις φωτογραφίες που πρόκειται να παρακολουθήσετε επικρατεί η ποικιλομορφία των πτηνών ενώ πλέουν, αγωνίζονται και τρώνε.


Οι φλαμίνγκες τροφοδοτούν τους νεοσσούς τους

Ο Alejandro Prieto Rojas κέρδισε το γενικό βραβείο του φωτογράφου της εποχής του φθινοπώρου για την εικόνα του φλαμίνγκο που ταϊζει τα μικρά του στο ψαροχώρι Rio Lagartos του Μεξικό.

Ένα γενειοφόρο όσπρια σε ένα στέλεχος κριθαριού

Οι φωτογραφίες του Markus Varesvuo του απέσπασαν το βραβείο του Best Portfolio. Εδώ ένας μουστακαλής όπως εμείς τον αποκαλούμε λιάζεται μέσα στο χειμώνα.

Τα πουλιά πετούν πάνω από μια αλεπού

”Ήταν γλάροι στη χωματερή Pitsea στο Essex και η κάμερα ήταν στο έδαφος ακριβώς μπροστά από ένα δίχτυ μου” , θυμάται ο Gabor Kapus για την εικόνα αυτή. «Προσπαθούσα να συλλάβω τη στιγμή που βγαίνει το δίχτυ και τα πουλιά είναι ακόμα στον αέρα πάνω από την κάμερα. Καθώς περίμενα να πατήσω το κλικ, αυτή η αλεπού περπατούσε ακριβώς μπροστά από την κάμερα, καθώς φοβόταν όλα αυτά τα πουλιά στον αέρα”.

Ένα ονδρέζικο σύμπλεγμα πετάει πάνω από τα βουνά

Ο Ben Hall συνέλαβε έναν κόνδορα κατά την πτήση του πάνω από τις κορυφές των βουνών στο Torres del Paine National Park της Χιλής.

Ένας κόκκινος χαρταετός απογειώνεται ακριβώς μπροστά από την κάμερα

«Προσπαθώντας να φωτογραφίσω κόκκινους αετούς με ένα νέο αόρατο τρόπο είναι πολύ δύσκολο», λέει ο Jamie Hall. “Αυτή η εικόνα επιτεύχθηκε με τη τοποθέτηση της κάμερας δίπλα σε ένα νεκρό κόκκινο σκουλήκι και καθισμένος πιο πίσω και περιμένοντας ένα πουλί να σκαρφαλώσει για να το αρπάξει.” “Είμαι έτοιμος να βάλω σε ισχύ τη φωτογραφική μηχανή με ένα τηλεχειριστήριο από περίπου 40 μέτρα μακριά. Στην πραγματικότητα, ο αετός άγγιξε το έδαφος. Το σχήμα και η λεπτομέρεια σε κάθε φτερό, καθώς ο αετός προσπαθεί να φρενάρει για να σταματήσει είναι εκπληκτικό”.

Γερανοί κατά γαλάζιο ουρανό και λίμνη


Στους υγροτόπους της κοιλάδας της Οδηράς, στη δυτική Πολωνία, ο Πιόρ Χάρα συνέλαβε αυτή τη γραμμή γερανών πάνω στο νερό.

Ένας Αυστραλός πελεκάνος προσγειώνεται στο νερό

Ενώ βρισκόταν στην άκρη ενός μικρού βουνού, ο Bret Charman ”έπιασε” αυτόν τον Αυστραλιανό πελεκάνο που προσγειωνόταν στη γη. “Έπρεπε να αλλάξω γρήγορα τις ρυθμίσεις μου, καθώς ήξερα ακριβώς τι ήθελα να συλλάβω – ένα πουλί και την αντανάκλασή του στο νερό, καθώς άγγιζε κάτω. Τη στιγμή που είχα αλλάξει τη ρύθμιση, το πουλί είχε ήδη έρθει σε επαφή με το νερό, αλλά εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί τα φτερά του για να γλιστρήσει με ασφάλεια. Με ένα γρήγορο κλικ κατάφερα να καταγράψω τη σκηνή ακριβώς όπως ήθελα ».

Δύο ρόπαλα παλεύουν πάνω από το νερό

Στο Derbyshire, ο Άντριου Παρκινσον συνέλαβε δύο πουλιά Riddle που αγωνίζονταν σε μια διαμάχη για την επιβίωση. Το σκηνικό φωτίζεται από το ηλιακό φως.

Εμφανίζεται μια ημι-βυθισμένη πάπια

Στο λιμάνι του Trondelag της Νορβηγίας, ο Pal Hermansen συνέλαβε αυτή την πάπια Eider να κάνει τη βόλτα της μέσα από το νερό.

Ένας δρυοκολάπτης σκαρφαλώνει στο κάτοπτρο ενός φορτηγού.

Στη Σιγκαπούρη, ο Κέλβιν Τάο ”έπιασε” τον δρυοκολάπτη να κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη ενός φορτηγού.

Ένα σμήνος πουλιών πετάει στον ουρανό

Ο Βέμπερ Μάρκ συνέλαβε αυτή την εικόνα των σπίνων που επέστρεφαν στις φωλιές τους. “Ήταν μια απίστευτη επίδειξη, χρησιμοποιώντας μια μακρά έκθεση στην κάμερα, προσπάθησα να δείξω την κίνηση των πουλιών, όπου το φως μέσα από τα φτερά κάνει αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα”.

 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top