ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Το καθημερινό δράμα της γυναίκας που το δέρμα της μυρίζει ψάρι και κρεμμύδι

H Kelly Fidoe – White έχει ένα πολύ συγκεκριμένο και δυσάρεστο πρόβλημα σε όλη της την ζωή. Πάσχει από ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο, που ο ιατρικός του όρος είναι «Trimethylaminuria». Το σύνδρομο αυτό προκαλεί μια πολύ περίεργη κατάσταση, όπου το σώμα σου αναδύει μυρωδιά ψαριού.


Η Fidoe – White κατά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της έχει βιώσει τα περίεργα και υποτιμητικά βλέμματα, το bullying αλλά και τις διακρίσεις στην εργασία. Η ακτινολόγος τα τελευταία χρόνια έχει αναγκαστεί να πάρει την βραδινή βάρδια στο νοσοκομείο στο οποίο εργάζεται, αφού οι συνάδελφοί της εξέφρασαν παράπονα, ότι δεν μπορούν να συγκεντρωθούν λόγω της κακοσμίας της 36χρονης.
Η Βρετανίδα από Oldham της Αγγλίας, προσπαθεί απεγνωσμένα να «κρύψει» την μυρωδιά. Κάνει τέσσερα ντους την ημέρα και φοράει αποσμητικά και κολόνιες για να καλύψει , όσο μπορεί, την μυρωδιά του ψαριού και του κρεμμυδιού. Η μυρωδιά της γινόταν αντιληπτή από πολύ μακριά, ενώ πολλοί είναι εκείνη που καταλάβαιναν ότι τους πλησίαζε λόγω της μυρωδιάς.
Ο Michael είναι σύζυγός της. Στην αρχή παραδέχεται πως είχε κι αυτό πρόβλημα. «Η μυρωδιά της Kelly με είχε επηρεάσει αρνητικά στο παρελθόν. Αλλά δεν της έχω πει τίποτα γι’ αυτό. Δεν το κατάλαβα από την αρχή αλλά από τότε που αρχίσαμε να μένουμε μαζί. Αν και απ’ ότι ξέρω δεν προσπάθησε να το κρύψει. Τώρα βέβαια μπορώ να το διαχειριστώ καλύτερα όλο αυτό. Αν είχα εγώ αυτό το σύνδρομο, θα έκανα ότι ακριβώς κάνει και η Kelly» είπε ο Michael.
Μετά την διάγνωση της κατάστασης της, αποδείχτηκε ότι τα πολλά ντους και τα αποσμητικά, έκαναν το δέρμα της να αντιδρά. Τώρα, γνωρίζοντας όλα αυτά χρησιμοποιεί ειδικά σαμπουάν και κάνει φαρμακευτική αγωγή, ελπίζοντας να πάει καλύτερα. Το σύνδρομο της Kelly υπολογίζεται πως το έχουν 300 με 600 άνθρωποι στον κόσμο.


sumdromo2

sumdromo3

sundromo1

sundromo4

sundromo5

via


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top