ΣΤΥΛ

Ο Gareth Pugh σχεδιάζει φουτουριστικά κοστούμια για την όπερα «Αντιγόνη» σε εικονική πραγματικότητα

Οι δημιουργίες του Βρετανού σχεδιαστή μόδας Gareth Pugh είχαν πάντα μία θεατρική ευαισθησία. Στην πραγματικότητα, ο Pugh ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το σχεδιασμό ενδυμάτων ως έφηβος για το Εθνικό Θέατρο Νέων και τελικά ως ασκούμενος δίπλα στον Ρικ Όουενς.


Παρουσίασε την πρώτη του συλλογή σε επίδειξη το 2006, αλλά έχει επίσης μια επιτυχημένη καριέρα σχεδιάζοντας για καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga, η Roisin Murphy και η Beyonce, καθώς και το μπαλέτο Carbon Life, το οποίο παρουσιάστηκε στο Royal Opera House το 2012 και για την όπερα Eliogabalo, η οποία ανέβηκε στο Palais Garnier στο Παρίσι το 2016.

Φέτος, ανέλαβε μία ακόμη θεατρική πρόκληση, δημιούργησε τα κοστούμια για την φουτουριστική έκδοση της όπερας «Antigona» (Αντιγόνη) του Tommaso Traetta. Ο Αυστριακός θεατρικός σκηνοθέτης Stephan Mueller ζήτησε από την υποψήφια για βραβείο Τέρνερ εικαστική καλλιτέχνη από την Πολωνία, Goshka Macuga και τον Βρετανό σχεδιαστή να συνεργαστούν για την sci-fi έκδοση τού κλασικού έργου που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Τέχνης Documenta στο Κάσελ της Γερμανίας το περασμένο Σάββατο.


Ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας όχι μόνο δημιούργησε τα κοστούμια, αλλά και αποφάσισε να τα παρουσιάσει σε 360-degree ψηφιακό format σε συνεργασία με το στούντιο ψηφιακής τέχνης με έδρα το Λονδίνο , Werkflow. Το Werkflow, ανασχεδίασε τις δημιουργίες του Gareth Pugh πάνω σε ψηφιακούς χαρακτήρες βίντεο παιχνιδιών. Κάθε θεατής μπορεί να δει τις δημιουργίες από οποιαδήποτε πλευρά μέσα από βίντεο εικονικής πραγματικότητας που προβάλλονται στην ιστοσελίδα του Werkflow.

via


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2017 VRL.gr

To Top