ΥΓΕΙΑ

10 Tips για να είσαι πάντα σε φόρμα!

Οι διακοπές έφυγαν, οι γιορτές έρχονται και εσύ επιμένεις να σκέφτεσαι εκείνα τα παραπάνω κιλά που έχουν μείνει, επιμένουν και δε λένε να φύγουν ό,τι κι αν κάνεις. Η ερώτηση είναι, κάνεις το σωστό;


Η λύση για να αποβάλλεις από πάνω σου το πρόσθετο βάρος που σε ενοχλεί ίσως τελικά να μην είναι απαραίτητα μία αυστηρή και μεθοδευμένη δίαιτα που θα σου στερήσει όλα όσα θέλεις να τρως, αλλά η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

Σήμερα, θα σου δώσουμε μόλις 10 συμβουλές, μικρά βήματα που με λίγη προσοχή θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο επιθυμητό για εσένα αποτέλεσμα.

1) Μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι που δε θέλει. Βρες μια αθλητική δραστηριότητα που σου αρέσει πολύ. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να τη συνεχίσεις και δε θα τα παρατήσεις.

2) Μην αισθάνεσαι τύψεις για τα κιλά σου. Οι τύψεις σε μπλοκάρουν και τελικά δε κάνεις τίποτα για το πρόβλημα.

3) Το μυστικό της σωστής διατροφής βρίσκεται στην ποικιλία. Αν τρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό, σύντομα θα βαρεθείς και θα αρχίσεις τα στραβοπατήματα.

4) Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις την απώλεια βάρους που θέλεις να πετύχεις.


5) Το ενδιάμεσο τσιμπολόγημα είναι εχθρός του αδυνατίσματος γιατί τα σνακ που συνήθως επιλέγουμε για να ”κόψουμε” την πείνα μας είναι πλούσια σε λιπαρά.

6) Τα ανθρακούχα αναψυκτικά και τα γλυκά δεν κάνουν κακό μόνο στη γραμμή αλλά και στην υγεία σου.

7) Προσπάθησε να εκμεταλλεύεσαι κάθε ευκαιρία για να κινείσαι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην αποφεύγεις τις δουλειές ή τον ποδαρόδρομο.

8) Ψάξε στη γειτονιά σου για αίθουσες bowlling, πίστες καρτ, παγοδρόμιο και γενικά οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει για περάσεις καλά με τους κολλητούς σου και την ίδια στιγμή να κάψεις θερμίδες.

9) Αν έχεις πολλά κιλά για χάσιμο, να θυμάσαι ότι οι τρεις πρώτοι μήνες είναι οι πιο δύσκολοι. Μετά, όλα δείχνουν πιο απλά αφού σου έχουν γίνει πια τρόπος ζωής.

10) Μη ζυγίζεσαι συνέχεια και μη βάζεις αυστηρούς και δύσκολους στόχους σε σχέση με το βάρος σου. Η μεγαλύτερη κατάκτηση είναι να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής που θα μπορείς να ακολουθήσεις και στην υπόλοιπη ζωή σου.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Top